“Once a year, go someplace you’ve never been before. ” – Dalai Lama

Iubesc sa calatoresc, poate multi dintre voi stiu asta. Iubesc entuziasmul dinaintea plecarii, haosul ce se regaseste in casa cand pregatesc bagajele, atmosfera din orasele straine, fetele noi ce te intampina la fiecare pas si chiar si nostalgia din prima zi de dupa incheierea vacantei.

Anul acesta l-am inceput in a big way, cu o vacanta in Dublin, acest oras din Irlanda de sud, neasteptat de frumos prin naturaletea lui.

L-am vizitat la pas, si am trait ca un localnic timp de cateva zile. Am degustat breakfastul lor faimos, caramel cookieul pe care l-am tot cumparat de pretutindeni pentru ca mi-a placut enorm, fish and chipsul care mi s-a parut extraordinar de gustos si m-am umplut toata de sos cand am incercat sticky wings.

Fiecare masa am acompaniat-o cu Guinness, combinata cu un strop de sirop de coacaze (it tastes better, trust me) sau cu Irish coffeuri parfumate.

Vizita in Temple Bar a fost cea care m-a adus mai aproape de oameni si de traditiile lor. Fiecare pub de pe strada era plin ochi in fiecare dupa-amiaza iar din fiecare rasuna, pe langa vocile entuziasmate ale clientilor, muzica live.

Am facut shopping pe O’Connell Street, am vizitat Trinity College si The Old Library, iar in drumul catre Castelul din Dublin, m-am oprit in fata fiecarei usi colorate si am pozat-o.

Am rezervat o zi intreaga pentru calatoria catre Cliffs of Moher, deoarece am citit ca viewul e fantastic. Si asa a si fost. Stanci muntoase si inverzite pe de o parte si albastrul rece al oceanului Atlantic pe cealalta parte. Ne-am aventurat cativa km mai departe, spre Dingle, un oras la marginea marii, si ne-am oprit in drum, pentru un late breakfast (the best so far) in Lehinch.

Ne-am trezit in ultima dimineata cu mare chef de umblat asa ca am luat la pas faleza raului Tolka din suburbia Clontarf si ne-am continuat plimbarea pana la St. Patrick Cathedral.

Poate Dublin nu este pe lista voastra cu orase de vizitat, dar faceti acest lucru pentru ca va veti indragosti de el in cateva secunde, va promit ❤.

Lots of love,

Ale

Author

Who am I? Well, you see, I’m just this girl that’s overly attached by her clothes and her necklaces, and likes to ‘work’ daily on how to style them up; I’m that girl that likes reading and actually complete ‘do it yourself’ projects; I’m that girl that wants to travel the whole world; I’m that girl that loves good food; and on top of that, I’m that girl that works in a belgium chocolate shop. And I just want to share this with all of you, guys. So welcome in my life, pretty readers. Lots of hugs, Ale

1 Comment

Write A Comment