Legenda spune ca exista un nobil sarac care avea 3 fete. In acele timpuri, zestrea conta foarte mult iar cu cat zestrea crestea, cu atat cresteau si sansele ca fata sa isi gaseasca un sot mai bun.

Cand fata cea mare a ajuns la varsta maritisului, episcopul (mos) Nicolae a lasat un saculet cu aur la usa casei nobilului. Isprava a functionat si pentru fata mijlocie, dar cand a venit vremea fetei mici, nobilul a urmarit cine pune pe secret saculeti la usa si asa l-a prins in fapt pe episcopul Nicolae.

Acesta l-a rugat sa nu povesteasca nimanui faptele bune, dar nobilul a spus tuturor de ispravele episcopului. Asadar s-a dus zvonul ca oricine primea un cadou neasteptat credea ca este de la Mos Nicolae si ii multumeau.

Stim cu totii ca atunci cand vine vorba de cadouri grandioase, vorbim de Mos Craciun. Eu cred, insa, ca si aceasta sarbatoare merita savurata din plin si sa facem celor dragi cadouri minunate si din suflet.
Astept cu nerabdare sa imi spuneti ce v-a adus Mosul. 🙂

mos-nicolae (1)_result

Author

Who am I? Well, you see, I’m just this girl that’s overly attached by her clothes and her necklaces, and likes to ‘work’ daily on how to style them up; I’m that girl that likes reading and actually complete ‘do it yourself’ projects; I’m that girl that wants to travel the whole world; I’m that girl that loves good food; and on top of that, I’m that girl that works in a belgium chocolate shop. And I just want to share this with all of you, guys. So welcome in my life, pretty readers. Lots of hugs, Ale

Write A Comment