Hey hey hey,

Cu totii ajungem la un moment dat sa ne plangem de neasteptata zi de luni, care ne dezumfla total entuziasmul dobandit in weekend. Ei bine, eu vin sa va spun ca am rupt acest blestem malefic si mi-am transformat ziua de luni intr-una über cool.

Chiar la inceputul saptamanii in curs am participat la primul meu meeting cu o parte (pretty big) din cei mai faini bloggeri din Kooperativa 2.0 Iasi. Ce este Kooperativa 2.0? Un proiect foarte tare care aduce laolalta oameni minunati, dornici de afirmare si care se implica cu toata inima si in numar mare in promovarea Iasiului. Mult mai multe detalii despre toata aceasta actiune noua, la care am luat parte, gasiti pe blogul Andreei Ignat, cea care ne coordoneaza cu atat entuziasm.

Si pentru ca nu ne intalnim noi asa, oriunde, ne-am inarmat cu zambete imense, bagaje de mana si buletine si am zburat spre pista Aeroportului Iasi. Da, da, ati auzit bine, am participat la o mica conferinta, pentru a intelege mai bine cum de a reusit Aeroportul Iasi sa evolueze atat de frumos in ultima perioada si pana unde isi intinde aripile.

Cei care ne-au intampinat si care ne-au furnizat toate informatiile de care aveam nevoie au fost directorul aeroportului, Marius Bodea, alaturi de Elena Troia, PR la aeroport.

Cu siguranta veti fi si voi la fel de uimiti ca si mine sa aflati ca de la o singura cursa externa directa (cat exista in 2012), s-a ajuns la nu mai putin de 16 curse externe directe in 2016 catre orase importante din punct de vedere social, economic si cultural din Europa. Ceea ce este un mare pas in fata, avand in vedere ca un aeroport este, pe langa o necesitate, si principalul motor de dezvoltare economica locala.

Am aflat ca pista cea noua, la care s-a lucrat neintrerupt, a fost categorisita drept cea mai moderna din tara, si totodata a doua din Europa. Desigur ca acest lucru a dus si la construirea unui nou terminal, ce are o capacitate de procesare de 320 pasageri/ora. Nu stiu cum va suna voua, dar mie mi se pare huuuge!

Un eveniment foarte tare la care Aeroportul Iasi a luat parte a fost cel mai mare forum de aviatie mondiala, organizat la Montreal, unde a fost numit singurul exemplu de caz pozitiv de dezvoltare din Europa. Cu ocazia aceasta, multi din cei prezenti s-au aratat foarte interesati de localizarea pe harta a orasului Iasi si de povestea aeroportului.

O alta realizare faina este prima conexiune cu un hub mondial, realizata in 2015, si anume Iasi-Istanbul. Eu una astept cu nerabdare luna octombrie, atunci cand se vor introduce cursele catre Cluj si Timisoara, aceste minunate orase pe care nu am reusit sa le vizitez pana acum, fiind mereu descurajata de numarul infinit de ore ce trebuie parcurse cu masina.

Barcelona si Bruxelles sunt si ele mult mai aproape de noi, cu ocazia inaugurarii, acum cateva zile, a rutelor catre aceste orase. Cum am aflat de ruta catre Spania, cum am pus mana pe tableta si am inceput research-ul pentru o vacanta fabuloasa acolo.

Multe cadre faine din aeroport si expresiile noastre entuziasmate au fost surprinse de Paul Padurariu, astfel ca va las si eu mai jos cateva, pentru a va face o idee de cum a decurs totul.

Destinatia preferata chiar este mai aproape decat crezi!

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Author

Who am I? Well, you see, I’m just this girl that’s overly attached by her clothes and her necklaces, and likes to ‘work’ daily on how to style them up; I’m that girl that likes reading and actually complete ‘do it yourself’ projects; I’m that girl that wants to travel the whole world; I’m that girl that loves good food; and on top of that, I’m that girl that works in a belgium chocolate shop. And I just want to share this with all of you, guys. So welcome in my life, pretty readers. Lots of hugs, Ale

Write A Comment