3 zile de vacanta, 3 tinute faine si diferite, 1 singur rucsac de maxim 5 kg in care sa intre totul. Cum procedez eu in city-break-urile in care merg? Am un ghid de ” how to do it in 5 steps “, pe care il share-uiesc cu voi astazi.

Hey, hey,

Iubesc sa calatoresc si daca ma urmariti pe Insta, sau ati mai intrat din cand in cand aici stiti acest lucru. Iubesc sa ma intorc din vacante cu feed-ul plin de amintiri faine, si iubesc sa fiu cat mai confortabila atunci cand calatoresc. Dar in acelasi timp iubesc si varietatea si nu imi place sa port acelasi outfit de 2 ori, si imi place sa accesorizez frumos, si imi place si sa ies putin din tipare.

Am ceva vacante in the background iar lucrurile nu au fost atat de simple cum sunt acum, in ceea ce priveste bagajul pe care il iau cu mine. Obisnuiam sa car jumatate din dressing doar asa, ca e posibil sa port fusta aia scurta pe care o am de la 18 ani si de care nu m-am atins mai bine de  6 ani, dar cine stie, poate imi vine cheful. Si ma chinuiam, si nu incapea tot ce voiam sa iau, si plateam extra pentru un bagaj din care foloseam doar jumatate.

M-am maturizat acum, zic eu, si constientizez ca e perfect ok sa nu iau toata casa cu mine, ci doar strictul necesar. Dar pentru ca acest lucru sa fie posibil si usor de realizat am inceput sa fac liste. Poate sunteti la prima calatorie, sau poate ca sunteti la a 10a si inca va chinuiti cu bagajul pe care il luati cu voi. V-am scris mai jos cum procedez, cu exemple de tinute din ultima mea vacanta in Londra.

So here it goes, how to do it in 5 steps :

  1. Incep intotdeauna alcatuirea tinutelor cu incaltamintea. Daca picioarele mele sunt happy si ma pot purta linistite cativa km fara sa planga, atunci sunt si eu happy. Intotdeauna aleg incaltaminte pe care am mai purtat-o de cateva ori si stiu ca e confortabila, nu imi face bataturi si e rezistenta la drum lung.
  2. Urmatorul pas este sa aleg jacheta, in functie de sezon desigur. In vacanta aceasta am ales un trench crem clasic, pentru ca stiam ca vremea e moody, si a fost si prima piesa care mi-a venit in minte cand m-am gandit la Londra. Eu sunt destul de friguroasa asa ca mai mereu iau ceva cu mine, fie ca e vorba despre un pulover, o jacheta de blug sau un palton.
  3. Borseta este urmatoarea pe lista. Folosesc mult telefonul pentru poze si ca sa nu il tin mereu in mana sau sa il pun prin buzunare tentante pentru altii, am gasit borseta ca un “must”. Tot aici pun si un pachet de servetele, unul de gume, bateria externa, si imi ramane un spatiu si pentru ochelarii de soare de care nu mai am nevoie dupa apus.
  4. Diversitate, culoare si din nou comfort, dupa asta ma ghidez cand alcatuiesc tinutele propriu zise. Am luat acum cu mine intai si intai cea mai comoda bustiera si un body care sa ma tina calda (v-am zis, mi-e frig mereu). Hanoracul a fost in topul preferintelor in Londra, grosut, colorat si largut (pentru ca nu-si doreste nimeni un english breakfast la vedere). Prefer intotdeauna fustele pentru ca iti ofera mai multa libertate de miscare, dar am mers si pe safe iar la dus am luat o pereche de jeansi pe mine, just in case.
  5. Accesorizarea este ultimul punct foarte important de pe lista mea. O esarfa atasata la borseta, o pereche de cercei impunatori, 2 accesorii de par, cateva perechi interesante de ochelari de soare, un fes simplu si un ruj rosu. Accesorii care nu ocupa mult spatiu si care ofera tinutei acel twist fain.

Mai ai loc in bagaj si de make-up (mereu in varianta travel size. Eu nu arunc niciodata recipientele mici si le refolosesc in vacante, pentru ca nu ai nevoie de tot tubul cu lotiune de corp, sa fim seriosi.), lenjerie intima, si cateva gadget-uri.

how to do it in 5 steps, stand for fashion, alexandra doba, travel blogger, travel, london, ootd, travel outfit, travel looks, tinute de vacanta, how to pack, bagaj de vacanta how to do it in 5 steps, stand for fashion, alexandra doba, travel blogger, travel, london, ootd, travel outfit, travel looks, tinute de vacanta, how to pack, bagaj de vacanta how to do it in 5 steps, stand for fashion, alexandra doba, travel blogger, travel, london, ootd, travel outfit, travel looks, tinute de vacanta, how to pack, bagaj de vacanta how to do it in 5 steps, stand for fashion, alexandra doba, travel blogger, travel, london, ootd, travel outfit, travel looks, tinute de vacanta, how to pack, bagaj de vacanta how to do it in 5 steps, stand for fashion, alexandra doba, travel blogger, travel, london, ootd, travel outfit, travel looks, tinute de vacanta, how to pack, bagaj de vacanta stand for fashion, alexandra doba, travel blogger, travel, london, ootd, travel outfit, travel looks, tinute de vacanta, how to pack, bagaj de vacanta

And that’s how to do it in 5 steps folks! Secretele voastre de calatorit care sunt?

Hugs and kisses

Author

Who am I? Well, you see, I’m just this girl that’s overly attached by her clothes and her necklaces, and likes to ‘work’ daily on how to style them up; I’m that girl that likes reading and actually complete ‘do it yourself’ projects; I’m that girl that wants to travel the whole world; I’m that girl that loves good food; and on top of that, I’m that girl that works in a belgium chocolate shop. And I just want to share this with all of you, guys. So welcome in my life, pretty readers. Lots of hugs, Ale

Write A Comment