Hello darlings,

Timpul acesta ploios si innourat imi aminteste cu drag de trip-ul in Amsterdam. A fost scurt, a fost cu vreme gri dar asta nu ne-a impiedicat sa ne petrecem ziua minunat.Stiti cu siguranta ca nu sunt un fan al acestor zile dar atunci cand se petrec intr-un oras minunat parca nu mai e atat de urat.

Ne-am planificat plecarea din Aachen catre Amsterdam din scurt, cu o zi inainte, asa ca dimineata la prima ora eram deja in tren.Ajunsi la destinatie nu am putut sa nu petrecem ceva timp in fata impresionantei cladiri a garii, facand poze din toate unghiurile.

phpA12wg6AM

Urmatorul pas a fost sa mergem la un centru info sa facem rost de o harta care sa ne ajute sa ne planificam ziua turistica.

Cum Amsterdam este orasul cu o legatura extraordinar de stransa cu apa (aduna in total 165 de canale) ne-am gandit ca o idee minunata ar fi sa facem turul orasului, pe apa.

phpM42PTPAM

Am ales una dintre zecile de barci ancorate in jurul nostru si am avut parte de un “ghid” minunat de bogat in informatii si cu un umor sarcastic specific olandezilor, care ne-a vorbit despre muzeele (Science Centre Nemo,The music theatre, National Maritime Museum), podurile si casele pe langa care am trecut.

phpXJWQNzAM

 

phpvzA7mhAM

phpwEnS8zAM

phpX5jGHLAM

 

phpMoY6iPAM

 

phpURmUNaAM

phpYsgXRfAM

Dupa incheierea turului am decis sa mergem la voia intamplarii printre stradute si canale si am ajuns si la The Rijksmuseum. Coada interminabila de persoane de o parte si de alta a intrarilor ne-a facut sa intelegem ca ne-ar mai trebui inca o zi sa vizitam muzeul, asa ca ne-am indreptat catre multimea adunata in jurul inscriptiei “I AMSTERDAM”.

php3M5nWUAM

phpnlqqy6AM

 

phpzkpnhbAM

Cateva poze mai tarziu, am plecat sa descoperim plini de curiozitate “The red light district”, cea mai aglomerata parte a orasului, de altfel.

phpOZoIpKAM

phpynkAoMAM

In drumul inapoi catre gara ne-am oprit sa admiram Palatul Roial si Muzeul Madame Tussauds, aflate intr-o piata foarte animata, alaturi de cheese shop-uri, ciocolaterii, si magazine cu vitrine pline cu lalele si saboti olandezi.

phpju3eWTAM

phpwtoPkRAM

phpuxky7JAM

phpuw6iElAM

phpmAEYeuAM

phpFYDr8oAM

phpABG9k8AM

phpC2zo4vAM

phpDfvhriAM

phpzJubzxAM

Din pacate nu am reusit sa vizitam muzeele vestite in toata lumea insa sunt trecute pe lista pentru urmatoarea noastra vizita in Amsterdam.

php1UMOD8AM

phpm4gZZJAM

Voi ce ati vizitat in Amsterdam?

Va imbratisez cu drag,

Ale

Author

Who am I? Well, you see, I’m just this girl that’s overly attached by her clothes and her necklaces, and likes to ‘work’ daily on how to style them up; I’m that girl that likes reading and actually complete ‘do it yourself’ projects; I’m that girl that wants to travel the whole world; I’m that girl that loves good food; and on top of that, I’m that girl that works in a belgium chocolate shop. And I just want to share this with all of you, guys. So welcome in my life, pretty readers. Lots of hugs, Ale

Write A Comment