Am aflat recent despre proiectul ShoeBox si am hotarat sa ma implic. ShoeBox nu este Mos Craciun, reni si alte fiinte magice, ci este despre oameni care ajuta alti oameni, despre altruism si compasiune.

Sunt foarte multi copii nevoiasi care duc lipsa de multe din lucrurile de care poate noi nu mai avem nevoie. Prin acest proiect se incearca a se aduce lumina, speranta si bucurie in sufletele celor care au cea mai mare nevoie de ele.

In continuare veti gasi modul de lucru si produsele necesare. Ai nevoie de:

-o cutie goala de pantofi (corpul si capacul)

-hartie de impachetat cadouri. Gasesti o multime de modele de Craciun/Sarbatori de Iarna.

-foarfeca/cutter

-timp si/sau bani pentru cumparaturi sau sortarea lucrurilor din casa pe care vrei sa le daruiesti

Se inveleste frumos in hartie cutia si capacul ei, fiecare separat, apoi pui in cutie tot ce ai pe suflet sa cumperi sau ai prin casa si poti darui. Ai mai jos cateva sugestii:

-dulciuri (ex.ciocolata, biscuiti, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex.banane, portocale, iaurt)

-articole scolare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva

-jucarii potrivite pentru varsta si sexul copilului

-produse de igiena personala: perie si pasta de dinti, sapun, sampon, gel de dus, absorbante

-o felicitare de Craciun pe care sa scrii citeva randuri pentru copilul care va primi cutia de la tine (esti liber sa pui datele tale de contact si sa pastrati legatura si pe viitor)

-articole de imbracaminte: un fular, caciula, ciorapi grosi, manusi sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat dar care sa arate bine, sa nu fie rupt, patat sau deteriorat

-poate o lumanare parfumata care sa le aminteasca si lor de mireasma Craciunului, insa fara chibrituri, nu cumva copiii sa faca vreo isprava. Lumanarea nu trebuie sa fie neaparat ceva fancy, ci una folosibila (multi dintre ei NU au nici macar curent electric)

-orice alt cadou de care stiti ca s-ar bucura copiii vostri sau de care v-ati fi bucurat voi daca erati in locul lor

Puteti pune in cutie tot ce intra, ce vreti si ce credeti ca ii trebuie unui copil de varsta si sexul pentru care aveti pe inima sa cumparati ceva.

E un lucru minunat ce au inceput acesti oameni sa faca in cadrul acestui proiect si ar fi si mai minunat sa se stie preturindeni de el, tocmai pentru a putea ajuta cat mai multe persoane.

Locatiile din toata tara se gasesc aici. Haideti sa facem ceva minunat acum de sarbatori pentru cei ce nu sunt atat de norocosi ca noi.

Author

Who am I? Well, you see, I’m just this girl that’s overly attached by her clothes and her necklaces, and likes to ‘work’ daily on how to style them up; I’m that girl that likes reading and actually complete ‘do it yourself’ projects; I’m that girl that wants to travel the whole world; I’m that girl that loves good food; and on top of that, I’m that girl that works in a belgium chocolate shop. And I just want to share this with all of you, guys. So welcome in my life, pretty readers. Lots of hugs, Ale

Write A Comment