Hello pretty ladies,

Sunteti pregatite pentru weekendul ce urmeaza? Eu revin cu un travel diary from Köln care sper sa va deschida apetitul pentru calatorit.

Köln este cel de-al doilea oras pe care l-am vizitat in timpul calatoriei mele in Germania, si din pacate nu am reusit sa ii acord decat jumatate de zi, dar nu va faceti griji, am adunat cateva informatii si multe poze cu ajutorul carora sper sa reusesc sa va conving sa il vizitati si voi.

Colonia, asa cum este cunoscut in limba romana Köln, sau Cologne in engleza, este orasul nemtesc situat pe locul 4 ca marime, dupa Berlin, Hamburg si München, insa este pe locul I in ceea ce priveste vechimea acestuia.

Ne-am inceput calatoria cu trenul cu un latte si some pastry sa ne tina ocupati pe parcursul drumului.

phpxxyuApAM

Din pacate, din cauza faptului ca timpul petrecut acolo a fost relativ scurt, am reusit sa ajungem doar in doua din cele mai importante atractii turistice.

Una dintre ele este Domul, cladire care te va intampina imediat ce vei iesi de pe portile garii. Catedrala, construita in stil gotic, te impresioneaza cu maretia ei (144.58 m lungime, 86.25 m latime si inaltimea turnurilor principale de 157 m) iar detaliile zecilor de turnuri garanteaza sa iti fure privirea inca de la primul contact.

phpRB7e0bAM

phpYEOrf6AM

Cu toate ca ne-am dat toata silinta, ne-a fost imposibil sa incadram toata cladirea intr-o poza, intrucat oricat de mult te-ai indeparta de ea, aceasta te surprinde in continuare cu granditudinea ei. Sau poate nu sunt eu foarte profi. Oricum, nu va dati batuti dupa prima incercare. Merita!

php5aKzhxAM

phpxoIbQkAM

Ceea ce nu trebuie sa ratati este the view from the top. Intr-adevar sunt muuuulte trepte de urcat (chiar 533), pozitionate circular si intr-un spatiu ingust (aviz claustrofobilor), dar privelistea finala merita cu siguranta acest sacrificiu.

phpSXzcDDAM

phpLXGG8JAM

Dupa ce am revenit cu picioarele pe pamant, ne-am relaxat putin plimbandu-ne pe stradutele orasului.

phpXQmxVRAM

phpz4oU3HAM

\ phpSy218IAM

phpmHo0T7AM

phpiQE9uWAM

phpBQ5q1TAM

Vitrine impunatoare si tentante, cladiri care mai de care mai faine, oameni senini, terase atragatoare si flori dintre cele mai deosebite.

phpMHIci4AM

phpnd3BuMAM

phphUvUIdAM

phpGHU7UwAM

phpuiJqzNAM

phpw3Kg3lAM

phpaQLUbaAM

Ne-am indepartat apoi de centru pentru o ultima oprire la cea de a doua atractie turistica si anume, podul Hohenzollern. Acesta reuneste cele doua maluri ale orasului despartite de raul Rin.

phpwr1qixAM

Podul ofera o panorama incredibila, iar lacatele pline de promisiuni si amintiri prinse de gardul ce imprejmuieste podul dau locului o tenta romantica. Este cu siguranta a must see!

phpl4YryRAM

phpFlUZ1vAM

Va pup cu drag,

Ale

Author

Who am I? Well, you see, I’m just this girl that’s overly attached by her clothes and her necklaces, and likes to ‘work’ daily on how to style them up; I’m that girl that likes reading and actually complete ‘do it yourself’ projects; I’m that girl that wants to travel the whole world; I’m that girl that loves good food; and on top of that, I’m that girl that works in a belgium chocolate shop. And I just want to share this with all of you, guys. So welcome in my life, pretty readers. Lots of hugs, Ale

1 Comment

  1. Pingback: An afternoon walk in Düsseldorf - Stand for Fashion

Write A Comment