Buna dragelor,

Astazi de dimineata, in timp ce imi savuram delicioasa budinca de chia, m-am intrebat de ce nu v-am vorbit pana acum despre experienta mea in Bruxelles.

Asa ca imediat ce mi-am terminat breakfastul am inceput sa tastez. In ceea ce priveste inceputul articolului, am cam ezitat putin inainte de a intra in detalii deoarece nu stiam daca sa va vorbesc despre locurile pe care le puteti vizita sau despre dishurile pe care le-am incercat,  but I’ve decided to go with the flow.

 

Bruxelles este capitala Belgiei si una dintre cele trei capitale ale Uniunii Europene, alaturi de Luxemburg si Strasbourg; este sediul multor entitati federale si organizatii; are doua limbi oficiale: limba franceza si limba neerlandeza.

Desigur ca noi ne-am inceput turul cu principala atractie si anume, Grand Place, piata centrala a orasului. Este un loc inconjurat de primarie, de Casa Regala si casele breslelor. Interesant de stiut este faptul ca face parte din patrimoniul modial UNESCO.

gp 1

gp 2

gp 3

Dupa ce ne-am saturat de facut poze fiecarei cladiri in parte, ne-am continuat plimbarea pe stradutele laturalnice, unde am dat peste this little guy over here, Manneken Pis. Aceasta statuie de bronz infatiseaza un copil care, conform legendelor istorice, a salvat Bruxelles-ul de atacul olandezilor. Intr-una din noptile in care inamicii doreau sa dea foc domeniului, baietelul pierdut si ramas in afara cetatii, a urinat pe fitil si a oprit astfel incendiul. Although funny, it sounds like Bruxelles owes him a lot!

man

In zilele petrecute in oras am reusit sa ii vedem doar 2 dintre tinutele in care este imbracat almost daily. O tablita turistica ne-a informat ca are in garderoba peste 750 de costume, care sunt pastrate in Casa Regala.

Am vizitat si Cartierul European si am fost impresionata de maretia cladirilor moderne. Zona adaposteste cladiri din otel si sticla si este in totala opozitie cu zona caldirilor istorice a Grand Place-ului. A fost totusi o experienta de neuitat deoarece am avut ocazia sa admiram Parlamentul European si numeroasele centre de afaceri din zona.

uni 1

uni 2

Este foarte cunoscut faptul ca belgienii sunt maestri in ciocolata si bere, astfel ca oriunde te uiti vezi ori o ciocolaterie, ori o vitrina plina cu sute de sortimente de bere. Ori ambele! Asa ca daca sunteti in Bruxelles trebuie neaparat sa gustati din aceste 2 bunatati.

cioco 1

cioco 2

cioco 3

cioco 4

cioco 5

cioco 6

cioco 7

eat 2

vedere 11

Si daca tot vorbeam de mancare, imi aduc aminte cu “pofta” de traditionalii cartofi belgieni, care nu se aseamana cu nici o alta portie de french fries, de scoicile in unt si de gustoasele waffles. Delicios si also, a must try!

eat 4

eat 3

 

waf 1

waf 2

Vitrine minunate pretutindeni, parcuri enorm de mari incat nu poti sa le cuprinzi cu privirea, si oameni foarte primitori si caldurosi.

vedere 12

vedere 10

vedere 9

vedere 8

vedere 7

vedere 6

vedere 5

vedere 4

vedere 3

vedere 2

vedere 1

eat 1

Ce spuneti? V-am convins sa vizitati orasul?

Lots of hugs,

Ale

Author

Who am I? Well, you see, I’m just this girl that’s overly attached by her clothes and her necklaces, and likes to ‘work’ daily on how to style them up; I’m that girl that likes reading and actually complete ‘do it yourself’ projects; I’m that girl that wants to travel the whole world; I’m that girl that loves good food; and on top of that, I’m that girl that works in a belgium chocolate shop. And I just want to share this with all of you, guys. So welcome in my life, pretty readers. Lots of hugs, Ale

Write A Comment