Long time no see, I know. Guilty as charged. Incerc sa schimb asta si sa fiu mult mai activa si pe blog, dar daca va e dor de mine puteti oricand sa ma urmariti pe Insta, pentru ca acolo vin cu postari zilnice. Pana una alta revin astazi cu un nou book haul, in care am inclus cartea citita in luna mai.

Hey, hey, everybody,

Una dintre rezolutiile pe care mi-am propus sa le indeplinesc la inceputul anului 2018, a fost sa citesc cel putin 12 carti, una pentru fieare luna din an. Am inceput in forta cu 3 carti citite in luna ianuarie, pentru ca timpul mi-a permis atat de bine, insa am continuat jalnic in februarie cu una si abia in mai cu o alta. Imi propun sa ma mobilizez mai bine vara aceasta, mai ales ca statul la plaja se imbina perfect cu cititul unei carti delicioase, nu-i asa?

“Unde ai disparut Bernadette”, scrisa de Maria Semple, este un roman pe care l-am devorat in doar doua zile, atat de tare m-a prins. Este o carte care se citeste usor, care include cate putin din toate genurile, putina drama, putin dintr-un roman politist, o carte usor atipica as spune.

book haul, review, unde ai disparut Bernadette, recenzie carte, book, good read

Personajul principal in jurul caruia se invarte actiunea, este Bernadette, o fosta arhitecta de renume, care sufera de anxietatae sociala, mama a lui Bee, o fetita in varsta de 14 ani si sotie a lui Elgie, membru important al echipei Microsoft.

Romanul incepe cu planificarea unei calatorii in Antarctica, un cadou promis lui Bee la terminarea scolii generale. Desi nu foarte entuziasmata la gandul plecarii la capatul lumii, si la nevoia de a imparti spatiul cu un numar mare de persoane straine, Bernadette o insarcineaza pe asistenta ei din India sa se ocupe de toate cele necesare.

Pe masura ce m-am adancit in povestire am aflat ca:

  • Bernadette a suferit o serie de traume in cursul vietii ei. De la un numar mare de sarcini pierdute, la nasterea prematura a lui Bee, pana la dedicarea obsesiva in domeniul arhitecturii, obsesie care a facut-o in cele din urma sa renunte la tot si sa se mute intr-un alt oras.
  • Elgie este din ce in ce mai adancit in munca pe care o depune la Microsoft, se apropie din ce in ce mai mult de una dintre colegele lui (una dintre mamele colegilor lui Bee si un mic dusman al lui Bernadette) si este  implicit din ce in ce mai lipsit de acasa, astfel incat nu ia parte la toate intamplarile prin care trece Bernadette zilnic.
  • Bee este o fetita foarte inteligenta, care desi nascuta cu cateva probleme de sanatate, exceleaza in toate domeniile in cadrul scolii, este apreciata de catre profesori si este foarte indragostita de mama ei.

Actiunea devine cu adevarat interesanta atunci cand Bernadette dispare de acasa chiar cu o zi inaintea plecarii in Antarctica. Incep cautarile intense, iar Elgie si Bee fac tot ce le sta in putinta sa o aduca din nou acasa pe Bernadette. Apar desigur diferente de opinie intre cei doi, diverse situatii controversate si se dezvaluie multe secrete ascunse, care ii duc din ce in ce mai aproape de locatia unde s-ar afla personajul nostru principal.

Nu va spun mai multe pentru ca imi doresc sa cititi cartea si sa aflati pe parcurs picanteriile si situatiile neprevazute. Eu o recomand ca o carte lejera, tentanta si care te tine putin in suspans.

Daca o cititi, scrieti-mi ca sa stiu cum vi s-a parut, si sa impartasim idei.

Pana la urmatorul book haul, va imbratisez cu drag!

Ale

 

 

Author

Who am I? Well, you see, I’m just this girl that’s overly attached by her clothes and her necklaces, and likes to ‘work’ daily on how to style them up; I’m that girl that likes reading and actually complete ‘do it yourself’ projects; I’m that girl that wants to travel the whole world; I’m that girl that loves good food; and on top of that, I’m that girl that works in a belgium chocolate shop. And I just want to share this with all of you, guys. So welcome in my life, pretty readers. Lots of hugs, Ale

1 Comment

  1. Pingback: Book haul // June's book - Stand for Fashion

Write A Comment