Buna fetelor,

Va anunt cu bucurie ca astazi am descoperit care este micul meu dejun preferat. Nu am rezistat entuziasmului de a impartasi cu voi aceasta reteta, asa ca am lucrat la acest articol cat am putut de repede (si de bine).

Totul a pornit de la o banala conversatie despre retete cu una dintre prietenele mele, iar astazi dimineata mi-am alcatuit un dish ce a avut ca personaj principal oul posat.

Imi doream de multa vreme sa caut o reteta adecvata pentru acest tip de preparat, banal, dupa cum am observat dupa prima incercare.

Am inceput cu pregatirea a 2 felii de paine prajita, pe care le-am uns cu pasta de avocado, am adaugat putina sare si cateva felii de rosii. That was the easy part 😀

phpB2IQsRAM

For the not so easy part, vei avea nevoie de 2 oua clatite sub jet de apa. Primul pas consta in realizarea unei mici gauri la baza mai lata a oului. Eu am folosit un cutit subtire si a iesit cum vedeti in poza de mai jos. Aveti grija sa nu introduceti prea adanc cutitul pentru ca nu dorim decat sa spargem membrana tare a oului.

php4FjbxcAM

Pentru pasul urmator am pus la fiert 1l de apa calda de la robinet si 40ml otet. Aciditatea otetului va ajuta ca albusul sa nu se separe. Apa nu trebuie adusa la fierbere ci doar pana cand observati ca se ridica mici bule de pe suprafata repicientului.

Adaugam oul in apa, cu tot cu coaja, cu ajutorul unei linguri si il tinem acolo exact 10 secunde, dupa care il scoatem pe un servet. Eu am introdus pe rand ouale ca sa respect mai bine timpul.

phpaJyNBaAM

Ultima parte este cea in care spargem oul si il adaugam in apa. Nu il agitam si nu il atingem deloc, decat daca vedem ca s-a prins de fundul vasului.

phpmXS3GpAM

Dupa exact 4 minute scoatem oul, il scurgem bine de apa si il adaugam peste feliile de paine pregatite anterior.

phphhfTR5AM

Cum vi se pare dish-ul?

Author

Who am I? Well, you see, I’m just this girl that’s overly attached by her clothes and her necklaces, and likes to ‘work’ daily on how to style them up; I’m that girl that likes reading and actually complete ‘do it yourself’ projects; I’m that girl that wants to travel the whole world; I’m that girl that loves good food; and on top of that, I’m that girl that works in a belgium chocolate shop. And I just want to share this with all of you, guys. So welcome in my life, pretty readers. Lots of hugs, Ale

2 Comments

    • dobaalexandra Reply

      Buna Ioana :* poti inlocui paine cu tartine din faina de grau. Le-am incercat si sunt gustoase si cu procent caloric scazut. Iti voi trimite o poza sa vezi despre ce e vorba.

Write A Comment